باغ عمارت فتح آباد کرمان
باغ فتح آباد یکی ازنمونه های منحصر به فرد هنر و معماری ایرانی و یکی از قدیمی ترین باغ های دوران قاجار است، هنگامی که وارد باغ می شوی حوض بزرگ جلوی عمارت، درختان میوه، نسیم خنک فضای باغ و… آنقدر مجذوبت می کند که بی شک باور خواهی کرد که قدم در یکی از زیباترین باغهای ایرانی نهاده ای
این مکان باشکوه محل حکمرانی یکی از امیران کرمان در عصر قاجاریه بوده است؛ در دوران آقا محمدشاه قاجار شخصی به نام “فضلعلی خان قراباغی”ملقب به “بیگلربیگی” در نزدیکی روستای اختیارآباد، عمارتی باشکوه را بنا کرد، بهمین خاطر اهالی اختیار آباد آن را بیگلربیگی می نامند.
بعد از ورود به آن میبینید که، چهار بلوار باغی به طول ۶ کیلومتر و عرض ۵۰ متر قرار داشته ، در وسط آن ها باغ گل و در اطراف آنها درختان چنار سبز و تنومندی سایه گسترده اند. درختان باغ به وسیله دو نهری که از قنات فتح آباد تغذیه می کردند، سیراب و باقی آب وارد باغ باصفا و پر طراوات فتح آباد می شد.
عمارت در انتهای شمالی باغ و در دو طبقه، با خشت خام و ملات گل که طاق نماهای زیبایی دو طرف آن را گرفته ساخته شده .
ورودی کار را با گچ تزیین کرده و در پشت طاق ها اتاق های سه دری و پنج دری وجود داشته است. عمارت اصلی کتیبه ای گچی مزین به عبارت “بسم الله الرحمن الرحیم” و “نصرمن الله و فتح قریب” به خط نستعلیق بوده که تاریخ ۱۳۱۰هجری قمری بر روی آن دیده می شود و شاید این بنا در این تاریخ مرمت شده است.
تعدادی اتاق نیز در حیاط مستطیل شکل جنوبی قرار داشته که در ورودیِ برخی، از حیاط و برخی دیگر از داخل بنا بوده است.
نمای ورودی و سردر آن از نمونه های اروپایی الگو برداری شده است. روزنه های درب در بالای سردر دیده می شود که روزگاری که آباد بود دارای ذره بین های قوسی بوده و شب ها نور را به جلوخان بنا منعکس می کرده است.
عمارتی یک طبقه و چهار فصل نیز در قسمت شرقی باغ قرار دارد و دارای گنبد و ایوان های ستون دار است. آجرکاری ها و گچ بری های آن بسیار ماهرانه و هنرمندانه کار شده است.
Add comment